Artister & Musik

Artister och musik


Fartfyllt, lågmält, finstämt eller ett sjuherrans drag. Barrackas Records serverar sin publik en välkomponerad, blandad musikalisk kompott med hjärta och själ. Vi får lyssna till romska melodier, nordiska klanger, kammarmusikaliska inslag, klezmermusik, visor och härlig skotsk folkmusik med inslag av svenska toner.

   

Dynamiska röster och blodfulla texter bildar ett kraftfullt rotsystem, likt en musikalisk ryggrad i en mängd olika konstellationer.


Som lyssnare och publik fångas du in och bjuds på allt från bubblande tvåtaktssväng till sorgsna sånger, via haltande rytmer och suggestiva kompositioner. Dragspel, piano, fiol, kontrabas, gitarr och sång skapar stämning och upplevelser utöver det vanliga.


Med Barrackas Records samlade erfarenheter av klezmermusik, vispop och folkmusik från både Sverige och de brittiska öarna, finns något för alla smaker.

Vi jobbar med följande artister


Sandy Brechin Trio

Tzeitel

Petra Haraldson Trio

Volodja

Christopher Andersson Bång

Resmiranda

Otto Maroc

Blås Bälg och Tagel

Studio 56


Beställ skivor i vår SHOP


Läs mer om artisterna och

deras magiska musikvärld:

Gitarr

Trion Tzeitel föddes år 2007 ur ett gemensamt intresse för klezmermusik. Med åren har intresset utvecklats till något större och gruppen turnerar nu regelbundet på svenska och nordiska scener med sina stämningsfulla konserter.


Utgångspunkten är den traditionella klezmermusiken, musik som spelades av judiska spelmän i Öst- och Centraleuropa fram till andra världskriget och som genom åren både emigrerat och återuppstått över hela världen. Utifrån denna tradition skapar Tzeitel en personlig värld där musikens beröringskraft alltid är det centrala. Här ryms allt från bubblande tvåtaktssväng till sorgfulla sånger, via haltande rytmer och suggestiva kompositioner. Alltid med en dynamik och en lyssnande uppmärksamhet som tar in varje publik.


Medlemmarna är baserade i Göteborg och Gästrikland och har bakgrunder i olika genrer, framför allt folkmusik av olika slag och visa.


2018 släppte Tzeitel - Luftmentshen - som var gruppens tredje skiva. I Luftmentshen utforskar trion sitt musikaliska universum där romska melodier, nordiska klanger och kammarmusikaliska inslag får rum och växer samman till gruppens unika uttryck.Bland influenserna kan nämnas: Kroke, Crakow Klezmer Band, John Zorn & Masada String Trio, Alicia Svigals, Astor Piazzolla

”...genuin klezmerkänsla med yr spelglädje, svart tragik och självklar charm på scen” Corren.seBesök Tzeitels webbsida: www.tzeitel.se

Petra Haraldson


Petra Haraldsons texter och toner berättar om det vackra och det svåra i att vara människa och leva ett helt liv.  Hon plockar berättelser ur en skattkista fylld av egna och andras historier. Historier som lockar både till skratt och eftertänksamhet.  


I augusti 2016 släppte Petra sin andra skiva "Vildflickan" på Barrackas Records.


Besök Petras hemsida: www.petraharaldsson.se


DISKOGRAFI:

Volodja


I snart 15 år har Volodja tolkat den ryske skådespelaren och poeten Vladimir Vysotskij texter och musik på svenska.


Med fyra album utgivna på Barrackas Records i ryggen har Volodja turnérat runt Sverige och mött publiken med starka texter och öden från forna Sovjet. Det handlar om ficktjuvar, karg kärlek, bastubad, bergsklättring, angiveri och vänskap, allt i en kokande blandning av undertexter, metaforer och satir och det viktigaste av allt - med en stor skopa värme.


Besök Volodjas hemsida: www.volodja.se


DISKOGRAFI

Christopher Andersson Bång


Efter nära 20 år ute på vägarna med otaliga liveföreställningar i ryggen har Christopher skaffat sig en stark scennärvaro, som märks tydligt under hans framträdanden.


Redan 2005 släppte Christopher sitt första fullängdsalbum som byggde på intervjuer av gamla interner, med den gemensamma beröringspunkten att de alla suttit på Gävles gamla anstalt, populärt även kallad ”Hotell Hamilton."


I mars 2017 släppte Christopher Andersson Bång sin tredje skiva ”Inte inatt”. En skiva som berättar den lilla människans historia.


Den 2 november  2019 kommer den efterlängtade första Live skivan som spelades in på Spegeln i Gävle.


Besök Christophers hemsida: christopheranderssonbang.se

Resmiranda


Drömmen om Resmiranda föddes en helt vanlig dag i ett märkligt sammanfallande med att en grind slogs igen med ett mäktigt “klonk”. Något i grindens obarmhärtiga metalljud eller kanske, som man säger, nåt som låg i luften frambringade en vision av en framtid där jag sjöng och spelade mina egna sånger, de sånger som vid tidpunkten för den skrällande grinden, knappt ens vågat krypa sig ner genom fingrarna och klaveret och vidare förpassats till skrivbordslådan.


Men drömmen levde vidare trots att jag gjorde mitt bästa för att ignorera den och tio år efter grindincidenten släppte jag min debutplatta. En fyraspårig maxisingel med namnet “Mellan stiltje och storm”.


Besök Resmirandas webbsida: www.resmiranda.se

Blås Bälg och Tagel


Besök folkmusiktrions hemsida: www.blasbalgochtagel.seBOKNING: 070 - 742 16 77


BARRACKAS RECORDS

- Musicerande vagabonder med musiken som rötter