Artister & Musik

Fartfyllt, lågmält, finstämt eller ett sjuherrans drag. Barrackas Records serverar sin publik en välkomponerad, blandad musikalisk kompott med hjärta och själ.

Dynamiska röster och blodfulla texter bildar ett kraftfullt rotsystem, likt en musikalisk ryggrad i en mängd olika konstellationer.

Hos Barrackas Records finns visor, klezmermusik, romska melodier, nordiska klanger, kammarmusikaliska inslag och härlig skotsk folkmusik med inslag av svenska toner. Det finns något för alla smaker.


Läs mer om artisterna och deras magiska musikvärld:


Sandy Brechin Trio

Sandy Brechin är en av Skottlands mest framstående dragspelsmusiker och har fler än 100 turnéer över hela världen i bagaget. Han är känd för sin häpnadsväckande fingerfärdighet och sitt humoristiska mellansnack. En underhållare av rang som spelar såvältraditionell som egenkomponerad musik..

Med sig i Sandy Brechin Trio har han två erfarna musiker: Jimmy Johansson, fiolspelaren som har gjort över 400 spelningar med Madame Neruda, som spelar skotsk och irländsk folkmusik. Med felan fast förankrad under skägget komponerar han eget i både svensk och irländsk stil.

Christopher A Bång har fingret med i en mängd olika grupper, som Tzeitel, Volodja och Resmiranda. Christopher står med benen i flera traditioner och genres allt från klezmer till vispop och folkmusik från de brittiska öarna.

I Sandy Brechin Trio bjuds det på härlig skotsk folkmusik med inslag av svenska toner. Här möts emellanåt en svensk schottis med en skotsk slipjig. Och det är musik med fart i! Här blir det garanterat svårt att sitta still.

Hemsida:
https://www.brechin-all-records.com/artists/sandy-brechin/


Tzeitel

Tzeitel

Trion Tzeitel föddes år 2007 ur ett gemensamt intresse för klezmermusik. Med åren har intresset utvecklats till något större och gruppen turnerar nu regelbundet på svenska och nordiska scener med sina stämningsfulla konserter.

Utgångspunkten är den traditionella klezmermusiken, musik som spelades av judiska spelmän i Öst- och Centraleuropa fram till andra världskriget och som genom åren både emigrerat och återuppstått över hela världen. Utifrån denna tradition skapar Tzeitel en personlig värld där musikens beröringskraft alltid är det centrala. Här ryms allt från bubblande tvåtaktssväng till sorgfulla sånger, via haltande rytmer och suggestiva kompositioner. Alltid med en dynamik och en lyssnande uppmärksamhet som tar in varje publik.

Medlemmarna är baserade i Göteborg och Gästrikland och har bakgrunder i olika genrer, framför allt folkmusik av olika slag och visa.

2018 släppte Tzeitel – Luftmentshen – som var gruppens tredje skiva. I Luftmentshen utforskar trion sitt musikaliska universum där romska melodier, nordiska klanger och kammarmusikaliska inslag får rum och växer samman till gruppens unika uttryck.

Bland influenserna kan nämnas: Kroke, Crakow Klezmer Band, John Zorn & Masada String Trio, Alicia Svigals, Astor Piazzolla

”…genuin klezmerkänsla med yr spelglädje, svart tragik och självklar charm på scen” Corren.se

Besök Tzeitels webbsida: www.tzeitel.se


Petra Haraldson

Petra Haraldson

Petra Haraldsons texter och toner berättar om det vackra och det svåra i att vara människa och leva ett helt liv.  Hon plockar berättelser ur en skattkista fylld av egna och andras historier. Historier som lockar både till skratt och eftertänksamhet.  

I augusti 2016 släppte Petra sin andra skiva ”Vildflickan” på Barrackas Records.

Besök Petras hemsida: www.petraharaldson.se


Christopher Andersson Bång

Efter nära 20 år ute på vägarna med otaliga liveföreställningar i ryggen har Christopher skaffat sig en stark scennärvaro, som märks tydligt under hans framträdanden.

Redan 2005 släppte Christopher sitt första fullängdsalbum som byggde på intervjuer av gamla interner, med den gemensamma beröringspunkten att de alla suttit på Gävles gamla anstalt, populärt även kallad ”Hotell Hamilton.”

I mars 2017 släppte Christopher Andersson Bång sin tredje skiva ”Inte inatt”. En skiva som berättar den lilla människans historia.

Den 2 november  2019 kommer den efterlängtade första Live skivan som spelades in på Spegeln i Gävle.

Besök Christophers hemsida: christopheranderssonbang.se


Volodja

I snart 15 år har Volodja tolkat den ryske skådespelaren och poeten Vladimir Vysotskij texter och musik på svenska.

Med fyra album utgivna på Barrackas Records i ryggen har Volodja turnérat runt Sverige och mött publiken med starka texter och öden från forna Sovjet. Det handlar om ficktjuvar, karg kärlek, bastubad, bergsklättring, angiveri och vänskap, allt i en kokande blandning av undertexter, metaforer och satir och det viktigaste av allt – med en stor skopa värme.

Besök Volodjas hemsida: www.volodja.se


Resmiranda

Drömmen om Resmiranda föddes en helt vanlig dag i ett märkligt sammanfallande med att en grind slogs igen med ett mäktigt “klonk”. Något i grindens obarmhärtiga metalljud eller kanske, som man säger, nåt som låg i luften frambringade en vision av en framtid där jag sjöng och spelade mina egna sånger, de sånger som vid tidpunkten för den skrällande grinden, knappt ens vågat krypa sig ner genom fingrarna och klaveret och vidare förpassats till skrivbordslådan.

Men drömmen levde vidare trots att jag gjorde mitt bästa för att ignorera den och tio år efter grindincidenten släppte jag min debutplatta. En fyraspårig maxisingel med namnet “Mellan stiltje och storm”.

Besök Resmirandas webbsida: www.resmiranda.se


Otto Maroc

Folk Smolk – Sång och gitarr
Micke Nilsson – Akustisk bas
Anna Rudholm – Dragspel
Håkan af Håleklöva – Tvättbräda och Bastrumma
Markus Sjöberg – Banjo och Mandolin

FB-sida: facebook.com/ottomarocmusik/


Blås Bälg och Tagel

Besök folkmusiktrions hemsida: www.blasbalgochtagel.se


BOKNING: 070 – 742 16 77

BARRACKAS RECORDS
– Musicerande vagabonder med musiken som rötter